Kom till mig och gör en behandlingsplan!

Individuell behandling

Vid första behandlingstillfället görs en undersökning av muskelstatus.  Jag gör det för att identifiera vilken behandling som ska utföras. Alla människor är olika och har olika behov, därför görs en individuell undersökning, vars analys ligger till grund för behandlingsplanen. Om det finns problem och behov av annan behandling så kan jag skicka vidare till en ryggspecialist. Nyckeln är att du ska bli fri från krämpor.

Fascian

Jag behandlar olika muskulära besvär med massage och töjningar. Behandlingsfokus ligger på Fascian, bindvävshinnan som finns runt omkring och i muskulaturen. Massageterapeuten arbetar på ett likvärdigt sätt som en naprapat eller fysioterapeut/sjukgymnast när det gäller behandling av muskulära besvär.  Behandlingen görs med sikte på att förebygga smärtor/skador, även behandling av smärttillstånd och följder av skador.

Spända muskler blir mjuka

Behandlingen gör spända muskler mjuka och elastiska – Ökar blodcirkulationen – Ökar lymfcirkulationen – Stärker immunförsvaret – Har en avslappnande effekt på kroppen – Ger en djupare och lugnare andning – Påverkar kroppens inre organ på ett positivt sätt – Ger en ökad kroppskännedom – Motverkar ärrbildningar och skador i muskelvävnad och andra mjukdelar – Har god effekt på träningsvärk och ansträngda muskler i idrottssammanhang – Motverkar spänningar vid smärttillstånd – Motverkar stress – Har en lugnande effekt på nervsystemet – Ökar vår koncentrationsförmåga – Ökar kroppens allmänna välbefinnande.

Målgrupp

Målgruppen för massageterapeutisk behandling är mycket stor. Nedan exempel på tillstånd som kan behandlas.

Du som har;

  • Inflammation i muskler, som tex kommer ifrån att du har övertränat.
  • Är/varit elitidrottare och elitmotionär
  • Belastningsskador från yrkesliv
  • Dålig cirkulation
  • Kronisk värk och smärttillstånd
  • Reumautisk värk
  • Ryggskott

De enda jag tyvärr inte kan ta emot är personer som är gravida.